Gerealiseerde projecten

Project voedselpakketten

In onze nieuwsbrief van mei 2020 deden wij een beroep op donateurs, vrienden en familie om extra geld ter beschikking te stellen om 'onze' 66 Armeense kinderen en hun familie in deze moeilijke Covid-19 tijd te ondersteunen.

Heel veel gulle gevers hebben hieraan gehoor gegeven en wij konden dan ook tweemaal voedselpakketten laten uitdelen door onze Armeense contactpersonen.

Ook vluchtelingenkinderen zijn via deze actie geholpen.

Project vluchtelingen

Tijdens het gewapende conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan over de enclave Nagorno Karabach zijn doden gevallen, waaronder burgers en ook kinderen.

Vooral vrouwen samen met kinderen en kinderen alleen zijn van Nagorno Karabach naar Armenië gevlucht. Een deel van deze kinderen zijn in een zomerkamp opgevangen.

Project Asarja 

Dit zijn twee projecten geworden:

  • Asarja 1 Dit project was gericht op het ondersteunen en begeleiden van hulpbehoevende en gehandicapte kinderen in samenwerking met het Lilianefonds.
    Een container met orthopedische hulpmiddelen is daarbij naar Armenië verzonden.
  • Asarja 2 Dit project was gericht op het geven van ergotherapie aan gehandicapte kinderen in Gyumri.

Project Onyx

Hierbij ging het om het verbeteren van de levensomstandigheden van arme, zieke en/of gehandicapte kinderen in en rondom de steden Gyumri en Vanadzor. Dit werd o.a. bereikt door woningverbeteringen, beroepsopleidingen en medische zorg. In totaal zijn er 361 kinderen geholpen. Ook werd er een vanuit Nederland gedoneerde personenbus (gevuld met andere hulpgoederen) geleverd aan kind- en jeugdcentrum Meghvik in Gyumri om er gehandicapte kinderen mee te vervoeren.

Project speeltuinen

Het realiseren van een speelgelegenheden voor kinderen in de leeftijd tot 16 jaar.

  • In Charentzavan werd op een tussen vele flatgebouwen vrij gelegen terrein een speelpark gerealiseerd voor deze doelgroep. Deze speeltuin werd feestelijk geopend in mei 2018.
  • In Vanadzor op een verwaarloosd en braakliggend terrein, gelegen tussen diverse flatgebouwen en waar circa 700 kinderen wonen die tot ‘onze’ doelgroep behoren. 
    Deze speeltuin is geopend op 11 juli 2012. Het project werd mede mogelijk gemaakt door de opbrengst van een verkoopexpositie op 6 november 2010. De stad Vanadzor was zo blij met het initiatief en de inzet van onze contactpersoon ter plaatse dat ook zij een donatie ter beschikking gesteld hebben.

Project Kindergarten Dzoragyugh

Hierbij ging het om de inrichting van een ‘kindergarten’ met stoelen, tafels, bedden en keukenapparatuur. Het gebouw werd gesponsord door een dorpsbewoner die in Rusland geld verdiende, maar voor de inrichting van het gebouw was er geen geld.

Door middel van een door Stichting Rafaël georganiseerd tuintreffen in augustus 2012 werd de daarmee vergaarde opbrengst gebruikt voor de inrichting van de 'kindergarten'