Project medische ondersteuning

Net zoals in Nederland erkent men ook in Armenië het belang van "een gezonde geest in een gezond lichaam".

Door het niet kunnen opgroeien in goede leefomstandigheden ontstaat het risico op verliezen van gezondheid en dat deze misschien nooit hersteld kan worden. Gezondheids- en medische problemen moet men tijdig herkennen en behandelen om serieuze ziektes te voorkomen. Heel vaak lijden de kinderen aan vitamine- en ijzergebrek en wordt dit niet tijdig ontdekt of onderzocht. De ouders in Armenië hebben geen geld en geen ziektekosten verzekering om onderzoeken en behandelingen die in een kliniek moeten plaatsvinden te kunnen financieren. 

Doordat éen van 'onze' kinderen een medisch onderzoek nodig had is onze contactpersoon in Vanadzor bij een arts in een kliniek ter plaatse terecht gekomen.  Deze arts is nu bereid kinderen van onze stichting gratis te onderzoeken, maar het gebruik van medische apparatuur dient wel voor 50% betaald te worden. De gemiddelde kosten per kind bedragen € 100,00. Hierin zitten o.a.:

Reiskosten van kinderen naar kliniek en terug. Gebruik mediische apparatuur voor eventueel röntgen onderzoek, bloedonderzoek en dergelijke. Mocht u dit project willen steunen kunt u geld overmaken aan Stichting Rafaël op rekening NL39INGB 0680 3402 46 onder vermelding van medisch project.